Hempeät helmat äitienpäiväksi







Pitihän pikkuneidille saada uusi mekko tulevia äitienpäivävierailuja silmälläpitäen. Samalla tuli äidillekin taas hiukan ompeluterapiaa eilisen miehen kotonaolon ja vapaapäivän kunniaksi. Nämä hempukkaiset kukkakankaat olen ostanut taannoin Ek:n palalaarista, ja ne on niin suloiset että voisin ottaa noista itsellenikin jonkin kesähelman! Mekon kaavana on sama pienennetty mekkotehtaan Riine kuin aiemminkin, muutin sitä vain muutamasta kohdasta. Lisäsin helmaan toisen kerroksen, pyöristin pääntien ja vaihdoin hihat pidemmiksi.

Eilisen muita kohokohtia oli kesän ensimmäinen jäätelökioskivierailu, jossa pikkupimukin sai elämänsä ensimmäiset jätskimaistiaiset. Hyvin maistui! Koivujen silmut poksahtivat auki, ja muuttivat maiseman heti ihanan heleän vihreäksi. Tämä on yksi minun suosikkihetkiä aina keväisin! Tuo vihreän sävy on niin raikas, se tosin säilyy vain lyhyen ajan, mutta on kyllä sitäkin kauniimpi. Ja tietysti vielä se, että saatiin isi taas taloon :-)

8 kommenttia

  1. Ihana mekko ja niin suloinen neiti:)

    Minustakin se vihreän sävy on kaunis kun koivuihin on juuri puhjennut hiirenkorvat. Meidän olohuoneen ikkunasta näkyy koivumetsä ja se on kauneimmillaan just nyt hentoine viherryksineen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meidän P:n mielestä tämä oli "kaikkein kaunein mekko".

      Vihreä väri on mun ihan ikisuosikki, vaikka viimeiaikoina keltainen ja oranssi ovatkin saaneet hetkeksi isomman jalansijan :-)

      Poista
  2. Ihana ihana pikkulikka!! Mekkokin niin nätti, tuollainen kevyt kesäunelma.

    Tällä viikolla metsät on puhjennu kukkaan, tuolla kun ajelee niin valkovuokot on vallanneet metiköt. ja ihana vihreä tosiaan koivuissa jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu se on tuollaista ihan ohutta kangasta, on tosiaan aika prinsessainen :-) Hopeakimallustakin löytyy, se ei taida oikein kuvista näkyä.
      Meillä on tuo takametsä ihan täynnä valkovuokkoja, tunnen eläväni ihan postikorttimaisemassa kun ikkunoista näkyy valkoinen "meri" :-)

      Poista
  3. Ihananihana syötävän suloinen keijukainen! Kaunis on mekkokin!
    (Suvivirren jälkeen on ihan pakko itekin kaapin uumenista kaivaa kone esiin.)
    Ootko ottobren kankaista ommellut? Meillä ottobren kauppa, iik mikä aikuisten karkkikauppa, käyn siellä joskus väriterapiassa hiplailemassa.
    Tuo poimulehti on yksi mun lempi, juuri kastepisaroin. Ja juuri puhjenneiden koivujen tuoksu! Pikku hiljaa meillekin; raparperi kurkkii varovasti ja kuovit ja joutsenet hellustavat äänekkäästi. Mukavaa viikonloppua ja hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ottobreen tutustunut kuin muutaman lehden muodossa. Muutoinkin ompelen lähes aina noista kierrätyskankaista vaan, tämä oli nyt ihan poikkeus kun on uusista kankaista, kun nuo oli niin söpöset :-)

      Kuovi ja joutsenet on jotakin sellaista jota meillä ei pääse ihailemaan, pikkuisen käy kateeksi jopa! ;-) Niin ja oikein hyvää äitienpäivää sinullekin!

      Poista
  4. Kuin pieni perhonen ♥ Teet kyllä kesäksi itsellesikin vastaavn mekon :) Mä taas ihailen pihan viinimarjapensaita, joissa on jo isohkot lehdet. Marjoja odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää nyt oikeasti koettaa löytää jostakin kaava aikuisten kokoiseen mekkoon, itselleni en osaa alkaa niin soveltamaan, pienille se on jotenkin paljon helpompaa :-)

      Pitäisiköhän minunkin laittaa pihalle pari marjapensasta..? Hmm! :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!